3 app egyben: ez a Facebook Local!

A Facebook az indulása óta arra épít, hogy összehozza az embereket. Ma már általánosan elmondható, hogy amit nem rakunk ki a közösségi médiára, az meg sem történt, ezért a Facebook újabb appot dobott a piacra, amivel iriggyé tehetjük az ismerőseinket. Ez nem más, mint a Facebook Local – ami egyébként nem is teljesen új, mert lényegében az Events app újragondolt változatáról van szó. De mire jó? Ezt mutatjuk be most pár szóban, hogy azonnal használni tudd!

 

Szóval, mi is a Facebook Local? Nos, dióhéjban talán úgy jellemezhetjük, hogy segít megtalálni a tökéletes helyet, ahová beülhetsz a barátaiddal vacsizni. De azért ennél többről van szó. Tulajdonképpen 3 népszerű app egyvelegét kapjuk egy csomagban: a Yelp, a FourSquare és az Events app előző verziójának „összegyurmázott” változatát. Magyarán, az appon keresztül láthatod, hogy az ismerőseid, barátaid hova „csekkoltak” be, mazsolázhatsz a releváns helyi események közül vagy éppen megtekintheted a helyi bárok, éttermek értékeléseit – mindezt egy borzalmasan kényelmes alkalmazás formájában, hiszen ezelőtt mindehhez 3 appra volt szükséged.

 

A működése is baromi egyszerű. Ha például a helyi éttermekre vagy kíváncsi, szimplán válaszd ki az „Éttermek” gombot, és az app azonnal felsorolja a közeledben található helyeket, értékelésekkel és az ismerőseid vizitjeivel együtt. Ez azért jó, mert mostantól nem egy idegen, hanem a barátaid véleménye alapján döntheted el, hogy hol ebédelj. Ha turista vagy, vagy most költöztél, feltétlenül próbáld ki a „Látványosságok” funckiót, amely felsorol minden olyan helyet, amelyet érdemes meglátogatnod.

 

Helyi vállalkozásként is profitálni fogsz az appból, hiszen egyes felmérések szerint a Facebook Local lesz a következő nagyobb social media durranás: már az app megjelenése előtt is a mobilfelhasználók fele a Facebook segítségével fedezte fel a helyi vállalkozásokat, és ez a szám előreláthatólag tovább fog nőni. Jó hír, hogy a Facebook Local segítségével ez most minden eddiginél könnyebb lesz a potenciális vásárlóid számára!

 

Egy valódi információzuhatagról van egyébként szó, amely bármikor a segítségedre lesz, ha új környékre, városba, netán országba látogatnál. A legjobb, hogy a Local app automatikusan szinkronizálódik az alap Facebook alkalmazással, ezért szinte semmi dolgod nem lesz a beüzemeléssel. Szerintünk mindenképp megéri letölteni: helyet szinte alig foglal, átlátható, könnyen kezelhető és sokszor kihúzhat a csávából! És igen, vevőket is fog szerezni Neked. :)

 

#Mobilalkalmazás
#Online
#Facebook


mi ez?
A marketing, grafika és a webfejlesztése világa napról napra változik. Legyél naprakész és látogass el hétről hétre blog oldalunkra és kövesd nyomon nagyszerű bejegyzéseinket, hogy ne maradj le semmi érdekesről. A tartalmas cikkekk mellett esettanulmányokat, praktikus ötleteket, mini térningeket és lépésről lépésre tartalmakat is megtalálhatsz. Jó böngészést kívánunk!