Hogyan tanulj marketinget hatékonyan, online?

 

2018-at írunk, amikor is az internet réges-rég átvette a könyvtárak szerepét: másodpercek alatt férhetünk hozzá óriási tudásanyaghoz minden létező témában – így a marketingben is. Ráadásul a marketing pont egy olyan dolog, amiről nem csak olvasni, hanem csinálni is kell, ha érteni akarsz hozzá. Ez azért jó, mert a digitális marketing világában tulajdonképpen nagyon rövid idő alatt tesztelhetsz szinte bármit!

 

Ebben a cikkben azt beszéljük át, hogy hogyan tanulhatsz hatékonyan marketinget az internetről. Vágjunk is bele!

 

Egy fontos szabály

Mielőtt belevágnál, jó ha tudsz valamit: a marketingről tényleg nem elég csak olvasnod – valóban csinálnod kell ahhoz, hogy rájöjj az összefüggésekre és a eredményesen tudd használni a későbbiekben a tudást.

 

Hogy mit értünk ez alatt? Például azt, ha az email marketingről tanulsz, akkor a következő e-mailed a tanult módszerek használatával írod meg. Vagy ha a Facebook hirdetésekről olvasol, akkor igenis belépsz a Facebook Businessbe és feladsz egy hirdetést, még ha egy kis pénzedbe is kerül. Tapasztalatból beszélünk: csak így működhet. Na de térjünk is rá, hogy hogyan fogj hozzá a tanuláshoz!

 

Ingyenes képzések

Létezik néhány ingyenes, ám nagyon hasznos ingyenes online képzés, amelyekkel könnyedén elsajátíthatod az alapokat. Bár az ilyen oktatások nagy része angol nyelven elérhető, az egyik legjobb ingyenes lehetőség, a Google marketing workshopja magyarul is elérhető. Ez a kurzus viszonylag sok témát felölel, a szociális média marketingtől a keresőmotorokon át az AdWords hirdetésekig.

 

A Google ingyenes képzését IDE kattintva érheted el.

 

Fizetős képzések

Léteznek különféle online oktatóportálok, mint az Udemy, ahol több ezer szakértőtől tanulhatsz a világ minden létező témájában! Vannak itt marketing tanfolyamok is, párezres összegekért. A legtöbb anyag sajnos itt is csak angol nyelven elérhető, de kis kutakodással találhatsz magyar nyelvű marketing kurzust is.

 

Nagyon fontos, hogy mielőtt a pénzed költöd, alaposan nézz utána a kurzus készítőjének szakmai hátterének! Viszonylag pontos képet kaphatsz az anyagok megbízhatóságáról a felhasználói értékelések alapján. Marketing területeken kiemelkedően fontos, hogy aktuális, fél, legfeljebb egy évnél nem régebbi tanfolyamokban gondolkodj, hiszen csak úgy, mint az informatika, a marketing trendek is szinte hónapról hónapra változnak.

 

Blogok 

Ha ingyen szeretnél marketinget tanulni, a marketingblogok segítségével megteheted. Bár közel sem annyira összeszedett tudásra számíts, mint egy tananyag esetében, de azért ezzel a megoldással is rengeteg hasznos tippre és ötletre számíthatsz, amit aztán alkalmazol a vállalkozásodban.

 

Nem javasoljuk ezt a módszert teljesen kezdőknek, mert a legtöbb ilyen témájú blog nem az alapokról indul, hanem inkább haladó marketingeseknek írnak tananyagot. Ráadásul itt sem árt, ha tudunk angolul, hiszen a legmenőbb marketingcézárok, mint Neil Patel vagy Gary Vaynerchuk kizárólag angolul jelentetik meg a bejegyzéseik – bár az utóbbinak már van magyarra fordított könyve is, „Balegyenes, jobb horog” címmel.

 

Zárt csoportok

Sok-sok zárt csoport létezik a Facebook-on, ahol hasznos tartalmakkal és szakértői tanácsadással gazdagodhatnak a tagok. Ilyen Facebook csoportunk nekünk is van! A legjobb, hogy bárki, bármikor csatlakozhat, ha tanulni szeretne.

 

Csatlakoznál közösségünkbe? Akkor kattints IDE.

 

Végül 

Az internet segítségével óriási tudásanyaghoz férsz hozzá csupán pár kattintással, azonban árnyoldalai is vannak. Említettük, hogy egyrészt alkalmaznod is kell a tanultakat, másrészt kezdőként könnyedén elveszhet az ember az információrengetegben.

 

Nem került viszont említésre, hogy milyen hosszú időbe telhet elsajátítani az alapokat, ha a nulláról indulsz. Ha szeretnéd lerövidíteni ezt az időtartamot és inkább egy profi csapatra bíznád a marketinged, jelentkezz díjmentes, 1,5 órás konzultációnkra IDE kattintva! Bátran fordulj hozzánk a kérdéseiddel, bízunk benne, hogy a segítségedre lehetünk.

#Online
#Siker
#OnlineMarketing


mi ez?
A marketing, grafika és a webfejlesztése világa napról napra változik. Legyél naprakész és látogass el hétről hétre blog oldalunkra és kövesd nyomon nagyszerű bejegyzéseinket, hogy ne maradj le semmi érdekesről. A tartalmas cikkekk mellett esettanulmányokat, praktikus ötleteket, mini térningeket és lépésről lépésre tartalmakat is megtalálhatsz. Jó böngészést kívánunk!