Ünnepi marketing tippek kisvállalkozásoknak

Minden évben egyre többet költünk a decemberi ünnepekre. Valóban igaz, hogy karácsonykor a legtöbben úgy teszünk, mintha jól élnénk. A statisztikai adatok szerint az emberek 2017-ben 3%-al többet költöttek a karácsonyi készülődésre, mint az azt megelőző 2016-os évben. Idén vajon tovább emelkedik majd ez a szám és 2017-hez képest is több ajándék kerül a fa alá? Tovább fokozzuk a dekorációt és még többet költünk a különleges ünnepi ételekre, italokra?

 

A kérdésre hamarosan választ kapunk, hiszen alig több, mint egy hónap és már itt is vannak az ünnepek. Egy azonban teljesen biztos, a karácsonyi felfokozott vásárlási kedvel nem csak a multik, a kis és közepes vállalkozások is jól járhatnak. Az emberek pénzt fognak költeni, valószínűleg nem is keveset, ezért a megfelelő stratégiával kell készülnöd a közelgő vásárlási hullámra.

 

Csomagold be az ünnepi ajánlatokat

Azt vállalkozóként, webáruház és/vagy üzlet tulajdonosként is tudnod kell, hogy nincs nagyobb kincs a hűséges ügyfeleknél. Azzal, ha karácsonykor örömet szerzel az ügyeleidnek, a következő évre is megnyerheted őket, mint visszatérő vásárló. Ajándékozz a vásárlásuk mellé, némi extra meglepetést. Állíts össze olyan nagy értékű csomagot, amelyet kizárólag a kivételes alkalmakra tartogatsz. Rengeteg féle plusz ajándékötlet és apró szolgáltatás közül válogatgatsz, amelyekkel feldobhatod az egyszerű termékeladásokat. Csemegézz köztük:

 

  • Ingyenes házhozszállítás
  • Kiárusítás
  • Apró ajándék
  • Kiterjesztett garancia
  • Kiterjesztett vásárlástól való elállás lehetősége
  • Háztól házig garancia
  • Pénzvisszafizetési garancia

 

Ez csak néhány egyszerű példa, a legnépszerűbb ötletek közül. Biztosak vagyunk benne, hogy nem jelent majd gondot megalkotni, a nyerő karácsonyi csomagajánlatot. Gondolkodj a vásárló fejével. Mi az, amire a termék mellett a leginkább vágyhat? Lehet félelme a vásárlással kapcsolatban? Mi az, amivel orvosolni tudod a problémát? Amint megválaszoltad a kérdéseket, már csatolhatod is a termék mellé az extra szolgáltatásokat, és kötözheted rá a piros masnit.

 

Öltöztesd ünnepi egyenruhába az honlapodat

Ahhoz, hogy a vásárló ténylegesen át tudja adni magát a karácsony szellemének, mindent, amit csak lehet, karácsonyi designel, díszítéssel kell ellátnod. Ha van üzlethelyiséged a piros kiscsizma, a karácsonyfa és az ajándékcsomag szinte nélkülözhetetlen kirakati kellék.

 

A honlapot sem szabad kihagyni az átalakulás alól. Arra azért mindenképpen fel szeretnénk hívni a figyelmed, hogy túlzásba sem szabad esni az ünnepi design elemek használatakor. Legyen jól látható, hogy az ünnepekre készült, de semmiképpen se legyen csicsás, túlzsúfolt és ízléstelen, mert az könnyen elijesztheti a látogatókat, így több kárt okoz, mint amennyi hasznot hoz.

 

A mosoly ilyenkor még fontosabb

Találj olyan lehetőséget, amely segítségével az ünnepek alatt viszonozhatod a hűséges ügyfeleidnek, hogy az elmúlt évben is Veled tartottak. Többféle módja van a köszönet kinyilvánításának akkor is, ha az erre fordítható keret korlátok közé van szorítva. Nézzünk egy-két olyan módszert, amely viszonylag alacsony költségvetésből is megvalósítható.

 

Írásban, vagy ami még jobb, közvetlenül szóban is megköszönheted a kiemelkedő ügyfeleid bizalmát. Persze, ha viszonylag nagy közösséget szeretnél megszólítani, a telefonos köszönetnyilvánítás nehezen megoldható, hosszadalmas procedúra, így marad a szöveges, e-mailes megoldás.

 

Annak érdekében, hogy a megszólított vásárló érezze, hogy az üzenet kifejezetten neki szól, az e-mailhez mellékletként csatolhatsz egy nagyobb értékű kupont, vagy akár megajándékozhatod egy olyan kiegészítő termékkel, amely kapcsolódik a legutóbbi nagyobb értékű vásárlásához.

 

A mosolyszerző akció lényege, hogy örömet szerezz a leghűségesebb vásárlóidnak. Tedd még varázslatosabbá az ünnepet, szerezz egy boldog percet azoknak, akik már hosszú ideje kitartanak melletted.

#Ünnep
#Karácsony
#Termék
#Garancia
#Ajándék
#Vevő
#Kampány
#Profit
#Vállalkozás
#Weboldal
#Marketing


mi ez?
A marketing, grafika és a webfejlesztése világa napról napra változik. Legyél naprakész és látogass el hétről hétre blog oldalunkra és kövesd nyomon nagyszerű bejegyzéseinket, hogy ne maradj le semmi érdekesről. A tartalmas cikkekk mellett esettanulmányokat, praktikus ötleteket, mini térningeket és lépésről lépésre tartalmakat is megtalálhatsz. Jó böngészést kívánunk!